15 Ağustos 2011 Pazartesi

Fenerbahçe Halktır, Fenerbahçe Sokaktır

Dün binlerce taraftarımız polis işgali altındaki Beyoğlu sokaklarını en ufak bir taşkınlık yapmadan adeta panayır alanına çevirdi. Her sokak, her köşebaşı, her cafe ve dükkan Fenerbahçelilerle doluydu. Önce Rus konsolosluğu önünden Odakuleye yaklaşık 2000 kişinin katıldığı eylem gerçekleşti. Tezahüratlarla, bayrak, atkı, formalarla yürüdük. Polis müdahalesi Odakule'den öteye geçmemize izin vermedi ancak dağılmadık. Saat önemli değildi, işimiz de gücümüz de Fenerbahçeydi. Söz vermiştik bir kere ve o sözü tutacaktık.


İlk eylemden yaklaşık 1,5 saat sonra ikincisi daha kalabalık olarak başladı. Polisler geride kalmıştı. Koşarak geldiler kitle ortadan ikiye ayrıldı önde yaklaşık 750 kişilik grup dağılmadan yürürken polisler tam arkalarına düşmüştü. Kitlenin büyük kısmı işte o anda tekrar caddeye inip polislerin arkasında çok büyük bir kalabalık halinde yürümeye başladı. Polisler 3000 kadar Fenerbahçe taraftarının arasında kalmıştı. Çevik kuvvet otobüsleri caddeyi kapatacak şekilde yola girip iki grubun birleşmesini engelledi. İşte artık polisler bu işi önlemelerinin imkansızlığını anlamışlardı. 34 gözaltı işlemi bu ikinci büyük yürüyüşten sonra yapıldı. Bu sefer biraz ara verilmişti. İnsanlar sokaklarda cadı avına benzer kovalamacalardan yorulmuşlardı ancak bıkmamıştık. Hedef lisenin önüne gitmekti. Önce Demirören AVM ye girilecek ve oradan çıkılıp liseye yürünecekti. İlk iki eylemde 2500-3000 kişiye ulaşılmışken bu eylem daha az sayıda insanla yapılacaktı gözüken oydu. Ve 500 kadarı AVM den çıkan taraftarımıza caddeden de çok sayıda taraftarımız daha katıldı. 750-800 kişi lisenin önüne kadar gelindi.


Polisler ilk eylemin mağlubiyetinden olacak fazlaca güç kullandılar bu sefer. Tüm Beyoğlu gördü; polis kalkanlarının arkasında toplanıp, polis bizlere saldırırken bir kez ve ters yönde koşarak tezahürat yapma becerisi gösteren Galatasaraylılar da vardı. İstiklale 2 de girdik 7 de çıktık. Bu 5 saat içinde 3 farklı noktada en az 5 er dakika süren yürüyüşler yapıldı. 30 saniye yürüyerek 45 saniye koşarak yok olan ve evlerine dönen Galatasaraylılar artık evlerinizden çıkabilirsiniz. Duvar kenarından ve sessizce yürüyebilirsiniz. İstiklal caddesini özgürleştirdik. Artık siz bile yürüyebilirsiniz.

Fenerbahçe Halktır ve Halkın Takımı Sokaklarda Direnmektedir.
Forumlarla gerçek hayat arasındaki fark budur.

Sanal alem üzerinden yürüyüşe muhalefet eden bazı kadın gazetecilerimizin de İstiklal Caddesi'nde olması sevindiriciydi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder